Caffetin®
е уникатно ефикасна комбинација од 4 компоненти: парацетамол, пропифеназон, кофеин и кодеин, идеално избалансирани со цел постигнување на аналгетски синергизам.
кликни за повеќе
Caffetin®
”Dolorem sedare, divinum opus est!”
Да се излечи болката, боженствено е дело-рекле старите Латини!

Во тој контекст, третманот на болка со аналгетски препарат е предизвик за секоја добро етаблирана фармацевтска компанија.

Алкалоид АД веќе 50 години (од 1957 година) го произведува и пласира својот бренд Caffetin®, во матичната земја и во 15 останати, меѓу кои и Србија, Хрватска, Словенија, Русија, Украина, Грузија, Узбекистан и Албанија, во над 10.000.000.000 (10 милијарди) употребени таблети.

Caffetin® е уникатно ефикасна комбинација од 4 компоненти: парацетамол, пропифеназон, кофеин и кодеин, идеално избалансирани со цел постигнување на аналгетски синергизам.

Ваквата комбинација на состојки кои дејствуваат по различен механизам и застапени во релативно мали дози,овозможува посилно аналгетично дејство со минимален ризик од појава на несакани ефекти.

Caffetin® дејствува многу брзо, за само 15 мин од земањето на  лекот!
НОВО!!!
НОВО!!!
наскоро
наскоро
Сите наши производи се наведени и опишани на овие страници единствено за да бидете информирани за општите активности на Алкалоид, а не како препорака за примена на некој производ во некоја одредена ситуација. За било каков совет во врска со правилната употреба на нашите производи, контактирајте со Вашиот матичен лекар или фармацевт и внимателно прочитајте го упатството за употреба, вметнато во пакувањето на секој производ.
caffetin®2007 сите права задржани