Caffetin COLD®
претставува единствена комбинација од 4 компоненти: Paracetamol, Pseudoephedrine HCl, Dextromethorphan HBr и Витамин Ц, кој ефикасно дејствува при ублажување на главните симптоми на настинка и грип, како и на инфекциите придружени со кашлање, ринореја (слузење од носот) и состојби на покачена телесна температура.
Caffetin COLD®
Paracetamol - 500 mg
Pseudoephedrine hydrochloride - 30 mg
Dextromethorphan hydrobromide - 15 mg
Ascorbic acid - 60 mg


Paracetamol 500 mg
Синтетски нестероиден антиинфламаторен лек. Дејствува аналгетично (против болка), антиинфламаторно (противвоспалително) и антипиретично (ја намалува покачената телесна температура).

Pseudoephedrine hydrochloride 30 mg
Назален деконгестив, го намалува отокот и исцедокот од носната слузница и овозможува полесен проток на воздух низ носот.

Dextromethorphan hydrobromide  15 mg
Неопиоиден антитусик, кој ја смирува сувата надразлива (иритативна) кашлица.

Ascorbic acid (Vitamin C) 60 mg
Неопходен витамин кој го поттикнува одбрамбениот систем и ја стимулира  отпорноста на организмот кон инфекции.
НОВО!!!
НОВО!!!
наскоро
наскоро
Сите наши производи се наведени и опишани на овие страници единствено за да бидете информирани за општите активности на Алкалоид, а не како препорака за примена на некој производ во некоја одредена ситуација. За било каков совет во врска со правилната употреба на нашите производи, контактирајте со Вашиот матичен лекар или фармацевт и внимателно прочитајте го упатството за употреба, вметнато во пакувањето на секој производ.
caffetin®2007 сите права задржани