Caffetin COLD®
претставува единствена комбинација од 4 компоненти: Paracetamol, Pseudoephedrine HCl, Dextromethorphan HBr и Витамин Ц, кој ефикасно дејствува при ублажување на главните симптоми на настинка и грип, како и на инфекциите придружени со кашлање, ринореја (слузење од носот) и состојби на покачена телесна температура.
Состав
PSEUDOEPHEDRINE HCl
Предизвикува вазоконстрикција (стегање на крвните садови) и ја намалува носната ткивна прокрвеност, зголемувајќи ја на тој начин проодноста на дишните патишта, со што се олеснува дишењето. Дневните дози на псеудоефедринот како назален деконгестив се 60 mg на секои 4-6 h, со отпочнување на дејството после 30 мин. За возрасни, максималната доза е 240 mg/ден, што е за 8 пати повисока од онаа што ја содржи 1 таблета Caffetin COLD®, за деца од 6-12 години е 120 mg/ден, а за деца од 2-6 години е максимум 60 mg/ден.

Во 1 таблета Caffetin COLD®се содржани само 30 mg псеудоефедрин.
НОВО!!!
НОВО!!!
наскоро
наскоро
Сите наши производи се наведени и опишани на овие страници единствено за да бидете информирани за општите активности на Алкалоид, а не како препорака за примена на некој производ во некоја одредена ситуација. За било каков совет во врска со правилната употреба на нашите производи, контактирајте со Вашиот матичен лекар или фармацевт и внимателно прочитајте го упатството за употреба, вметнато во пакувањето на секој производ.
caffetin®2007 сите права задржани