Caffetin®
е уникатно ефикасна комбинација од 4 компоненти: парацетамол, пропифеназон, кофеин и кодеин, идеално избалансирани со цел постигнување на аналгетски синергизам.
кликни за повеќе
Состав
PROPYPHENAZONE
Пропифеназонот е пиразолонски дериват, кој има аналгетично и антипиретично дејство. Како нестероиден антиинфламаторен лек, неселективен COX инхибитор, дејствува преку инхибиција на синтезата на простагландините и така го остварува својот аналгетичен ефект. Антипиретичниот ефект е резултат на неговото централно дејство врз центарот за терморегулација, односно ја снижува покачената телесна температура.

Препорачани дневни дози се 300-1000 mg. Максимална дневна доза е 900 mg-4 g, што е за 19 пати повисока од онаа што ја содржи 1 таблета Caffetin®. Кај деца, препорачана дневна доза е 300 mg, а максимална е 1200 mg.

Во 1 таблета Caffetin® се содржани само 210 mg пропифеназон.
НОВО!!!
НОВО!!!
наскоро
наскоро
Сите наши производи се наведени и опишани на овие страници единствено за да бидете информирани за општите активности на Алкалоид, а не како препорака за примена на некој производ во некоја одредена ситуација. За било каков совет во врска со правилната употреба на нашите производи, контактирајте со Вашиот матичен лекар или фармацевт и внимателно прочитајте го упатството за употреба, вметнато во пакувањето на секој производ.
caffetin®2007 сите права задржани