Caffetin COLD®
претставува единствена комбинација од 4 компоненти: Paracetamol, Pseudoephedrine HCl, Dextromethorphan HBr и Витамин Ц, кој ефикасно дејствува при ублажување на главните симптоми на настинка и грип, како и на инфекциите придружени со кашлање, ринореја (слузење од носот) и состојби на покачена телесна температура.
Состав
ASCORBIC ACID
Хидросолубилен витамин кој секојдневно се внесува со исхраната и лесно се апсорбира од ГИТ. Дневните потреби се 60 -100 mg, но зголемени се потребите при трауми, стресни состојби и инфекции. Бидејќи не постојат резерви во организмот, потребен е дополнителен внес на витаминoт C при настинка и грип.

Витаминот C како силен антиоксиданс ги неутрализира ги штетните оксиданси и слободните радикали во организмот.

Во една табл. Caffetin COLD®се содржани 60 mg витамин C.
НОВО!!!
НОВО!!!
наскоро
наскоро
Сите наши производи се наведени и опишани на овие страници единствено за да бидете информирани за општите активности на Алкалоид, а не како препорака за примена на некој производ во некоја одредена ситуација. За било каков совет во врска со правилната употреба на нашите производи, контактирајте со Вашиот матичен лекар или фармацевт и внимателно прочитајте го упатството за употреба, вметнато во пакувањето на секој производ.
caffetin®2007 сите права задржани