Caffetin COLD®
претставува единствена комбинација од 4 компоненти: Paracetamol, Pseudoephedrine HCl, Dextromethorphan HBr и Витамин Ц, кој ефикасно дејствува при ублажување на главните симптоми на настинка и грип, како и на инфекциите придружени со кашлање, ринореја (слузење од носот) и состојби на покачена телесна температура.
Индикации
Ваквата комбинација на состојки ефикасно дејствува на ублажување на главните симптоми на настинка и грип, како и на инфекциите придружени со кашлање, ринореја (слузење од носот) и состојби на покачена телесна температура.
 • Paracetamol - ги намалува болките (главоболка, мускулни болки,болки во грлото, зголемена телесна температура)
 • Pseudoephedrine - го намалува отокот и исцедокот од носната слузница
 • Dextromethorphan - ја смирува сувата и надразлива кашлица
 • Vitamin C - за ослабнат имун систем (имунитет) , замор, исцрпеност


 • Каде не смее да се употребува Caffetin COLD®?
 • Докажана преосетливост на лекот или на било која негова состојка
 • Тешко бубрежно или црно дробно оштетување
 • Епилепсија
 • Тешка хипертензија (покачен крвен притисок) или коронарна  артериска болест
 • Истовремена примена / во тек на претходните 2 недели примена на МАО инхибитори
 • Бременост и доење


 • Мерки на претпазливост
  Потребна е претпазливост кај пациенти со висок крвен притисок , срцева болест, шеќерна болест, зголемена функција на тироидната жлезда, зголемен очен притисок и зголемена простата.

  НОВО!!!
  НОВО!!!
  наскоро
  наскоро
  Сите наши производи се наведени и опишани на овие страници единствено за да бидете информирани за општите активности на Алкалоид, а не како препорака за примена на некој производ во некоја одредена ситуација. За било каков совет во врска со правилната употреба на нашите производи, контактирајте со Вашиот матичен лекар или фармацевт и внимателно прочитајте го упатството за употреба, вметнато во пакувањето на секој производ.
  caffetin®2007 сите права задржани