Caffetin COLD®
претставува единствена комбинација од 4 компоненти: Paracetamol, Pseudoephedrine HCl, Dextromethorphan HBr и Витамин Ц, кој ефикасно дејствува при ублажување на главните симптоми на настинка и грип, како и на инфекциите придружени со кашлање, ринореја (слузење од носот) и состојби на покачена телесна температура.
Безбедност
Бидејќи се работи за комбиниран препарат кој е познат и во светот прифатен како тераписко-рационална комбинација од фармакопејски компоненти кои се присутни во скоро сите позначајни светски фармакопеи, лекот е сосема безбеден за употреба кај возрасни и деца над 12 години.

Несакани дејства
Многу ретко се јавуваат (алергија, желудочни тегоби, гадење, повраќање, вознемиреност, срцебиење, зголемен крвен притисок)
НОВО!!!
НОВО!!!
наскоро
наскоро
Сите наши производи се наведени и опишани на овие страници единствено за да бидете информирани за општите активности на Алкалоид, а не како препорака за примена на некој производ во некоја одредена ситуација. За било каков совет во врска со правилната употреба на нашите производи, контактирајте со Вашиот матичен лекар или фармацевт и внимателно прочитајте го упатството за употреба, вметнато во пакувањето на секој производ.
caffetin®2007 сите права задржани