Caffetin MENSTRUAL®
е препарат кој ја ублажува и смирува менструалната болка, а дејстува само по 15-20 минути од земањето. Претставува синтетски нестероиден анти-инфламаторен лек (НСАИЛ), кој дејствува аналгетично (против болка), преку инхибиција на синтезата на простагландини (медијатори на воспаление придружено со болка).
Индикации
Caffetin MENSTRUAL®е индициран за краткотраен третман на дисменореја (менструална болка).


Каде не смее да се употребува Caffetin MENSTRUAL®?
 • Преосетливост на ибупрофен или на помошните состојки (ексципиенти) од формулацијата.
 • Претходна алергиска реакција предизвикана од примената на ацетилсалицилната киселина или други нестероидни антиинфламаторни лекови
 • Активен пептичен улкус или гастроинтестинално крвавење
 • Тешка хепатална или ренална инсуфициенција
 • Деца на возраст под 12 години
 • Бременост и доење.


 • Мерки на претпазливост
  Потребна е претпазливост кај пациенти со бронхијална астма, кај кои постои зголемен ризик од појава на бронхоспазма.

  НОВО!!!
  НОВО!!!
  наскоро
  наскоро
  Сите наши производи се наведени и опишани на овие страници единствено за да бидете информирани за општите активности на Алкалоид, а не како препорака за примена на некој производ во некоја одредена ситуација. За било каков совет во врска со правилната употреба на нашите производи, контактирајте со Вашиот матичен лекар или фармацевт и внимателно прочитајте го упатството за употреба, вметнато во пакувањето на секој производ.
  caffetin®2007 сите права задржани